Στούπα Μεσσηνίας, Ελλάδα
(+30) 27210-88419
troxalo.villas@gmail.com
Book Now
Περιηγησεις / Εξερευνησεις

Οι πύργοι της Μάνης αποτελούν μια μοναδική στην Ελλάδα κατηγορία αρχιτεκτονικών έργων. Μέσα στην αγριάδα και την μοναξιά του τοπίου της Μάνης οι πύργοι, μοιάζουν σαν να ανήκουν σε αυτό το μέρος όσο και οι βράχοι και οι πτυχώσεις των βουνών ολόγυρα. Πραγματικά, με την λιτή και αυστηρή αρχιτεκτονική τους, κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από το άφθονο υλικό του τόπου, την πέτρα, είναι σε απόλυτη αρμονία με το τοπίο της Μάνης.


Τα κάστρα αποτελούν για την Μάνη σπουδαίο πολιτιστικό κεφάλαιο καθώς πάνω σε αυτά είναι αποτυπωμένη η ιστορία του τόπου (αρχαίες πόλεις, Τρωικός πόλεμος, Βυζαντινά χρόνια,Ενετικά και Φραγκικά κάστρα, σταυροφορίες, η ναυμαχία του Ναυαρίνου, επανάσταση του 1821 κ.λ.π.).


Οι επίσημα αναγνωρισμένοι οικισμοί του νομού Μεσσηνίας είναι η Λαγκάδα και οι Θαλάμες.

Η Μεσσηνία είναι ένας νομός που κατοικείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, από την προϊστορική περίοδο (700-1000 π.χ) έως σήμερα. Η Μυκηναϊκή περίοδος (1600-1100 π.χ) θεωρείται η πιο πλούσια σε αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία μαρτυρούν πόσο είχε ακμάσει αυτός ο πολιτισμός στην περιοχή. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολύ σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι οι οποίοι παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Σε ολόκληρο το νομό Μεσσηνίας υπάρχουν ναοί και μοναστήρια τα οποία αποτελούν μάρτυρες της βαθιάς πίστης του ανθρώπου στο Θεό και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής κληρονομιάς. Τα χριστιανικά μνημεία είναι πάρα πολλά το καθένα με την ομορφιά και την ιδιαιτερότητά του.


Σε διάφορες περιοχές του νομού Μεσσηνίας υπάρχουν φυσικά τοπία με ιδιαίτερη ομορφιά, ιστορία και διαχρονικότητα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα μνημεία της φύσης και αυτό διότι παρουσιάζουν ιδιαίτερη παλαιοντολογική, γεωμορφολογική και ιστορική σημασία. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή μας το χαρακτηρισμό αυτό έχουν λάβει 4 μνημεία της φύσης που ειναι:

Απέναντι από τις μεσσηνιακές ακτές και πολύ κοντά σε αυτές βρίσκονται εννια νησιά και νησιδες με πλούσια βλάστηση, υπήνεμους όρμους και διαρκείς εναλλαγές τοπίων και βραχονησίδες με μεγάλη ιστορία. Ακατοίκητα χρόνια τώρα, με την παρουσία του ανθρώπου μόνο περιστασιακή, έχουν μια μοναδικότητα. Διατηρούν μιαν ομορφιά εξωτική, δελεάζοντας όσους θέλουν να ζήσουν περιπέτειες εξερεύνησης σε αυτούς τους επίγειους παράδεισους. Τα νησιά της Μεσσηνίας είναι: