Στούπα Μεσσηνίας, Ελλάδα
(+30) 27210-88419
troxalo.villas@gmail.com
Book Now
Παραλια Καλογριας

Η παραλία της Καλογριάς, ακριβώς πριν τη Στούπα, γνωστή και ως η παραλία του Ζορμπά, είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Μεσσηνίας, όχι μόνο επειδή εκεί έζησαν το 1917 ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς και έδεσαν την φιλία τους, αλλά διότι είναι μια πανέμορφη παραλία. Αυτός είναι και ο λόγος που συγκεντρώνει πολύ κόσμο τα καλοκαίρια, κυρίως τουρίστες, οπότε εάν αναζητάτε μία ήρεμη παραλία, τότε σίγουρα δεν είναι αυτή. Η παραλία αποτελείται από ψιλή χρυσαφένια άμμο, τα νερά της είναι καθαρά γαλαζοπράσινα, είναι ρηχά ιδανική για μικρά παιδιά και είναι οργανωμένη.

Υπάρχουν σχεδόν σε όλη την παραλία ξαπλώστρες και ομπρέλες. Μπορείτε να ενοικιάσετε θαλάσσιο ποδήλατο ή κανό, υπάρχει γήπεδο beach volley στο κέντρο της παραλίας καθώς και ωραία beach bars κάτω από τα δέντρα που λειτουργούν όλη την ημέρα. Έχει ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, μια που ο ήλιος δύει στο κέντρο του κόλπου, μέσα στα υπέροχα αυτά νερά. Το καλοκαίρι θα δυσκολευτείτε να βρείτε θέση εάν δεν πάτε νωρίς.

Τέλος μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών ανακάλυψαν ότι στο βυθό του όρμου της Καλόγριας, υπάρχουν τρεις πηγές που αναβλύζουν πόσιμο νερό.

paralia-kalogrias-1
paralia-kalogrias-2
paralia-kalogrias-3