Στούπα Μεσσηνίας, Ελλάδα
(+30) 27210-88419
troxalo.villas@gmail.com
Book Now
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Με αυτοκίνητο

-Από Αθήνα. Οδικώς η Καλαμάτα απέχει 245 χλμ. από την Αθήνα, μέσω εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας. Ο χρόνος που απαιτείται είναι 2 ώρες και 30 λεπτά με ήπια οδήγηση. Φτάνοντας στην Καλαμάτα θα σας οδηγήσει μια ευθεία περίπου 3 χλμ. σε μια τελική διασταύρωση με φανάρια όπου θα ακολουθήσετε τις πινακίδες για Παραλία, Μάνη, Στούπα, Αρεόπολη. Σύντομα θα κατευθυνθείτε στον παραλιακό δρόμο της πόλης, την οδό Ναυαρίνου.

Θα συνεχίσετε, αφήνοντας πίσω σας τον παραλιακό δρόμο μέχρις ότου αντικρίσετε μετά από περίπου 3 χλμ. στα δεξιά σας το ξενοδοχείο “Messinian Bay”. Εδώ ο δρόμος χωρίζεται σε μια διακλάδωση. Ακολουθήστε τις πινακίδες για Καρδαμύλη, Στούπα, Αρεόπολη συνεχίζοντας στον αριστερό δρόμο. Η απόσταση από την διασταύρωση έως την Στούπα είναι 36 χλμ..

Φτάνοντας στην Στούπα,300 μέτρα μετά και τη δεύτερη είσοδο της Στούπας θα δείτε μια πινακίδα προς τα αριστερά για Νεοχώρι, Μηλέα, Πύργο, Καστάνεα κ.α. όπου και θα πρέπει να ακολουθησετε στρίβοντας αριστερά. Προχωρώντας τον δρόμο αυτό για 750 μέτρα θα μας δείτε στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Η απόσταση Καλαμάτας-Στούπας είναι 39 χλμ.. Ο χρόνος οδήγησης είναι γύρω στα 45-50 λεπτά λόγω των αρκετών στροφών. Συνολική απόσταση 284 χλμ. Υπάρχουν και αρκετά ταξί που κάνουν καθημερινά την διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα και αντίστροφα.

-Από Πάτρα. Πάτρα –Καλαμάτα 215 χλμ.. Καλαμάτα – Στούπα 39 χλμ..
Συνολική απόσταση 254 χλμ..

Με λεωφορείο. Με χρήση των τακτικών δρομολογίων του ΚΤΕΛ που συνδέουν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με όλη την Ελλάδα. Από τον σταθμό Κηφισού για Καλαμάτα τα λεωφορεία αποχωρούν περίπου κάθε 1,5 ώρα. Στις 14:15 υπάρχει ένα λεωφορείο κατευθείαν για Αγ. Νίκωνα Μάνης όπου μπορείτε να αποβιβαστείτε στη Στούπα, από όπου θα ήταν χαρά μας να σας μεταφέρουμε στα σπίτια. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 3-3.5 ώρες ανάλογα τη συχνότητα των στάσεων του αντίστοιχου λεωφορείου. Υπάρχουν αρκετά δρομολόγια λεωφορείων από Καλαμάτα που διέρχονται από την Στούπα καθημερινά.

Αεροπορικώς έως το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Το αεροδρόμιο απέχει 9 χλμ. από την Καλαμάτα. Η Aegean Airlines πραγματοποιεί καθημερινά την πτήση Αθήνα –Καλαμάτα. Υπάρχουν επίσης αρκετές άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς Καλαμάτα τόσο από το αεροδρόμιο Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, όσο και από πολλά άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.